Judecătorii Tribunalului Prahova au decis să îi plaseze în arest la domiciliu pe trei dintre cei cinci membri ai unor clanuri din Ploiești, care se autointitulează „tămăduitori”, „clarvăzători” sau „regină a magiei albe” și pe numele cărora Judecătoria Ploiești a emis, în 8 octombrie, mandate de arestare pentru șantaj și înșelăciune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, conform hotărârii luate marți seară și publicate miercuri pe portalul instanțelor de judecată, Lucian Mantu, autointitulat „clarvăzătorul Lucian”, Anghel George Zătreanu, autointitulat „tămăduitorul Anghel Zăvranov”, și Elena-Laura Burtea, care își spune „Mama Elena, regina magiei albe”, au fost scoși din arestul Poliției Prahova și plasați în arest la domiciliu în urma deciziei Tribunalului Prahova. Doi dintre complicii lor, Anghel Suraj Zătreanu și Maria Burtea, aflați și ei în arest preventiv, au fost plasați sub control judiciar.
Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.
Magistrații Judecătoriei Ploiești au emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru șantaj și înșelăciune pe numele a cinci persoane, între care trei bărbați și două femei, autointitulate „tămăduitori”, „clarvăzători” sau „bioenergoterapeuți”.
Cei cinci fuseseră ridicați de la domiciliile lor din Ploiești în ziua anterioară, în urma mai multor percheziții, într-un dosar în care sunt acuzați că au înșelat mai multe persoane și le-au șantajat, amenințându-le familiile, suspecții reușind să obțină de la victime suma totală de 200.000 de lei prin șantaj și înșelăciune.
Trei dintre cei cinci își promovau pe internet afacerile, susținând că au puteri miraculoase de vindecare sau că pot să îi ajute pe oameni să-și găsească fericirea.
În urma perchezițiilor făcute săptămâna trecută, la domiciliile suspecților anchetatorii au descoperit 27.000 de dolari, 5.000 de euro și 1.500 de lei, despre care se bănuiește că provin din activitatea infracțională, precum și 40 de carduri bancare, două laptopuri și 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.
„Clarvăzătorii” și „tămăduitorii” sunt suspectați că, de la începutul acestui an, au înșelat 30 de persoane din țară și din străinătate cărora le-au promis rezolvarea unor probleme personale și de sănătate, în schimbul unor sume de bani. După o primă „ședință de vindecare”, suspecții cereau sume de bani din ce în ce mai mari, iar dacă erau refuzați amenințau că rudele celor care apelau la ei vor muri sau vor avea de suferit.